Pristupnici koji su maturirali prije 2010.

Radi omogućavanja dostupnosti obrazovanja svakomu pod jednakim uvjetima, izbjegavanja stavljanja u nepovoljniji položaj osoba prema dobi i naobrazbi, poticanja međunaraštajne solidarnosti i cjeloživotnoga školovanja utvrđena je kvotu za pristupnike koji su četverogodišnji srednjoškolski odgoj i obrazovanje završili prije 2010. godine, a koji upisuju preddiplomske i integrirani studij na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Utvrđuju se kvote za pristupnike koji su četverogodišnji srednjoškolski odgoj i obrazovanje završili prije godine 2010., a koji upisuju preddiplomske i integrirani studij na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu na jesenskom roku u akademskoj godini 2023./2024. i to:

  1. Studij demografije i hrvatskoga iseljeništva – dvopredmetni – 1
  2. Studij filozofije i kulture – dvopredmetni – 1
  3. Studij komunikologije – jednopredmetni – 1
  4. Studij komunikologije – dvopredmetni – 1
  5. Studij kroatologije – jednopredmetni – 1
  6. Studij povijesti – jednopredmetni – 1
  7. Studij povijesti – dvopredmetni – 1
  8. Studij sociologije – jednopredmetni – 1

Pristupnici koji su četverogodišnji srednjoškolski odgoj i obrazovanje završili prije 2010. godine nisu dužni polagati državnu maturu i za njih se pripadajući bodovi određuju 100 % prema prosjeku ocjena svih predmeta u srednjoj školi.

Prijave na jesenskom roku se zaprimaju preko obrasca na mrežnoj adresi Obrazac prijave Pristupnici prije 2010 do nedjelje, 17. rujna 2023.

 


Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS